Veelgestelde vragen van der Marckhof

Wanneer worden de woningen opgeleverd?

De woningen worden in de eerste twee weken van december 2018 opgeleverd.

Ik zie geen woningaanbod, op welke browser werkt deze website het beste?

Deze website werkt het beste op Chrome, Firefox en Safari. Internet Explorer wordt niet ondersteund.

Hoe schrijf ik mij in voor een woning?

In 8 stappen naar jouw eigen woning

Stap 1: Schrijf je in via het inschrijfformulier op deze website. Geef daarbij je woonvoorkeuren op (deze kun je later nog wel eventueel aanpassen).

Stap 2: Je ontvangt dan een e-mail om een wachtwoord aan te vragen voor jouw persoonlijke woondossier (het IDD). Goed om te weten: jouw gebruikersnaam is je e-mail, het wachtwoord mag je zelf kiezen.

Stap 3: Vul jouw persoonlijke en financiële gegevens aan, in jouw persoonlijke IDD onder het kopje ‘Mijn gegevens’. De gegevens uit het inschrijfformulier zijn al ingevuld. Heb je aangegeven om samen met een partner te huren vul dan ook de gegevens onder het kopje ‘Gegevens partner’ in.

Stap 4: Voeg de gevraagde financiële en persoonlijke documenten toe in het IDD onder het kopje ‘Mijn documenten’. Als je alle documenten hebt geüpload dan kun je klikken op ‘documenten compleet’. Heb je aangegeven om samen met een partner te huren, upload dan ook de verplichte documenten onder het kopje ‘Documenten partner’.

Stap 5: Je hebt op het inschrijfformulier je woningvoorkeuren opgegeven. Wil je deze wijzigingen, dan kan dit via de knop – ‘Woningvoorkeuren wijzigen - in jouw IDD.

Stap 6: Wanneer je dossier compleet is en de inschrijfperiode is gesloten (tenzij  er geen einddatum is opgegeven voor de inschrijfperiode) zullen we proberen om een woning (voorlopig) toe te wijzen. Dat wordt gedaan op basis van je opgegeven woonvoorkeuren, aantal aanmeldingen (aantal voorkeuren per woning), ingevulde gegevens, inkomen en mogelijke andere gegevens die van belang zijn voor dit project.

Je hebt de mogelijkheid om de woning te accepteren of af te wijzen. Als je de woning accepteert zullen we jouw dossier beoordelen (kredietwaardigheid, compleetheid dossier, voldoen aan de inkomensnorm). 

Stap 7: Is jouw dossier akkoord bevonden door het verhuurteam, dan zullen we de woning definitief aan je toewijzen en ontvang je van ons het huurcontract. Tenzij anders is aangegeven, zal het contract verstuurd worden per e-mail en kun je deze digitaal ondertekenen. Mocht je hier niet uitkomen, dan kun je altijd contact opnemen met het verhuurteam.

Stap 8: Nu is het wachten tot de woning gereed is en je de sleutel in ontvangst kan nemen. Je ontvangt tijdig de definitieve datum van oplevering van ons.
Wat zijn de voorwaarden om te huren?

Om in aanmerking te komen voor een woning toetsen wij jouw inkomen en stellen daarbij de volgende eisen:

Het minimaal bruto jaarinkomen (verminderd met eventuele betalingsverplichtingen, zoals alimentatie, hypotheken, persoonlijke leningen e.d.) moet zo hoog zijn als:

1 inkomen: 

- minimaal 48x de kale maandhuur bij een huurprijs tussen de € 1.000,- en de

 € 1.500,-

- minimaal 45x de kale maandhuur bij een huurprijs vanaf € 1.500

2 inkomens:

- samen minimaal 60x de kale maandhuur (waarbij minimaal 20x de kale maandhuur per persoon de ondergrens is)


Wil je berekenen wat je maximaal kunt huren, gebruik dan de huurlastencalculator of vraag het verhuurteam om een berekening te maken.

Voor vragen of een nadere toelichting kun je contact opnemen met het verhuurteam van der Marckhof.Hoe bereken ik mijn bruto jaarinkomen?

In loondienst : vakantiegeld, vaste bonus en een vaste 13e maand worden meegerekend bij het bepalen van het bruto jaarinkomen. Flexibele bonussen, winstuitkering en vergoeding voor een lease-auto worden niet meegenomen in de inkomenstoetsing.

Met pensioen:  het totale jaarinkomen van AOW en pensioen(en). (De meest recente jaaropgaven bij elkaar opgeteld.)

Eigen vermogen: vrij beschikbaar vermogen op een Nederlandse bankrekening kan gebruikt worden indien niet (volledig) wordt voldaan aan de inkomenseis op basis van inkomen uit loondienst. Deel het totale eigen vermogen door 10 en tel het bedrag op bij het bruto jaarinkomen.

Zelfstandig ondernemer: het bruto jaarinkomen wordt berekend op basis van je netto bedrijfsresultaat.

Let op: heb je vaste financiële verplichtingen zoals aflossingen op hypotheek, leningen of alimentatie? Deze worden meegenomen in de inkomens-berekening.

Wil je berekenen wat je maximaal kunt huren, gebruik dan de huurlastencalculator. Voor vragen of een nadere toelichting kun je contact opnemen met het verhuurteam.

Waarom moet ik mij digitaal inschrijven?

Wij streven ernaar het verhuurproces zoveel mogelijk digitaal te laten verlopen. Door de digitale verwerking kunnen we sneller reageren, je beter ondersteunen en kan je vanuit huis alles organiseren. 
Vanzelfsprekend staan we je ook graag persoonlijk te woord en helpen wij je zowel digitaal als persoonlijk bij het vinden van de perfecte woning voor jou.

Hoe moet ik uploaden in het digitaal dossier?

Om in aanmerking te komen voor een woning vragen wij je, zodra je jouw inschrijving bent gestart, gegevens te uploaden in jouw eigen persoonlijke online woondossier (IDD). Om het makkelijker voor je te maken, vragen we in jouw persoonlijk dossier alleen naar de documenten die in jouw persoonlijke situatie van toepassing zijn. Wij raden je aan eerst alle documenten klaar te zetten op jouw computer als losse bestanden.


Belangrijke tips inzake je eigen privacy:


·        Vermeld op alle documenten “KOPIE d.d. (huidige datum), t.b.v. woningen VAN DER MARCKHOF.


·        Haal je BSN-nummer op alle documenten weg (loonstroken, jaaropgaven, belastingaangiften, etc.)


We vragen alleen documenten op die in jouw werk-, inkomen- en woonsituatie van toepassing zijn. Je kan alleen PDF, PNG en JPG bestanden uploaden, met een maximale grootte van 32MB. Zorg  ervoor dat je duidelijke en leesbare bestanden upload. Bestaat een document uit meerdere pagina’s, voeg deze dan samen tot één PDF.

Het aanleveren van documenten via email of hard-copy per post is helaas niet mogelijk.

Ga je huren met je partner? Dan upload je de documenten van jouw medehuurder onder de daarvoor bestemde documentenlijst.

Heb je vragen omtrent privacy van jouw gegevens, lees dan ons Privacy Statement goed door.


Welke stukken moet ik aanleveren/uploaden in het dossier?

In jouw digitale dossier kun je zien welke documenten je aan dient te leveren om jouw inschrijving compleet te maken. Dit verschilt per type inkomens- en woonsituatie.

Loondienst
-      Recente werkgeversverklaring (niet ouder dan 1 maand)
-      Loonstroken van de afgelopen 3 maanden 
-     Bankafschriften met de salarisstorting van de afgelopen 3 maanden

Gepensioneerd/Uitkering
-     Jaaropgaven van het afgelopen jaar (AOW, aanvullende pensioenen, uitkeringsinstantie)
-     Kopie bankafschrift met de pensioenstortingen/uitkeringsstortingen van de afgelopen 3 maanden

Zelfstandig ondernemer

-     Balans, winst- en verliesrekening van de 2 meest recente jaren (opgesteld door een accountant)
-     Prognose 2018 (opgesteld door een accountant) 
-     Recent uittreksel van de Kamer van Koophandel (niet ouder dan 1 maand)

Eigen vermogen
-     Dagafschrift bankrekening (van een Nederlandse bankrekening)


Koopwoning
-     (Voorlopige) koopakte
-    Jaaropgave hypotheek
-     Hypotheekverklaring
-     Uittreksel Gemeentelijke Basis Administratie (GBA/BRP)

Huurwoning 
-     Verhuurdersverklaring
-     Uittreksel Gemeentelijke Basis Administratie (GBA/BRP)Inwonend 
-     Uittreksel Gemeentelijke Basis Administratie (GBA/BRP)

Alleen complete dossiers worden in behandeling genomen, dus check het nog een keer goed! Zonder de benodigde bijlagen kunnen we je inschrijving helaas niet in behandeling nemen.
Heb je vragen omtrent privacy van jouw gegevens, lees dan het privacy statement op onze website.

Hoe gaat Bouwinvest om met mijn gegevens?

Bouwinvest verzamelt en verwerkt jouw gegevens als je onze website bezoekt en/of jij je via onze website inschrijft voor een huurwoning. We verwerken persoonsgegevens om aan onze verplichting als verhuurder te kunnen voldoen en om onze activiteiten zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren, in overeenstemming met de geldende wettelijke verplichtingen. Meer weten? Lees dan ons privacy statement op deze website.

Hoe worden de woningen toegewezen?

Aan de hand van de voor de woningen gestelde inkomenseis, woningvoorkeuren, beschikbaarheid, volledigheid van jouw dossier en finale credit check worden de woningen toegewezen aan de best passende kandidaat. Bij meerdere geschikte kandidaten zal een loting plaatsvinden.

Kan ik als student een woning huren?

Nee, het is alleen mogelijk om te huren met voldoende inkomen volgens de inkomenstoets, waarbij maximaal 2 inkomens tot een gemeenschappelijk inkomen gezien mogen worden.

Moet ik inschrijf- of bemiddelskosten betalen?

Je hoeft geen inschrijfkosten te betalen en er zijn geen bemiddelingskosten.

Wanneer is een borg van toepassing?

Een borg is niet standaard en wordt alleen gevraagd indien:

l  je niet voldoet aan de inkomenseisen zoals gesteld door Bouwinvest;

l  je wel voldoet aan de inkomenseisen, maar dit door toevoeging van eigen vermogen;

l  je je inkomen (deels) verkrijgt uit het (eigen) vermogen;

l  je werkzaam bent als zelfstandig ondernemer, al dan niet zonder personeel;

l  je in je proeftijd zit van een arbeidsovereenkomst;

l  Je een arbeidsovereenkomst hebt voor bepaalde tijd;

l  Je vanuit het buitenland komt en een creditcheck niet mogelijk is.

Uiterlijk voor de sleuteloverdracht dient de eerste maand huur en de eventuele borg te zijn betaald.

Wat is de minimale huurtermijn?

De te sluiten huurovereenkomst geldt voor minimaal 12 maanden en wordt stilzwijgend verlengd met telkens één maand. De opzegtermijn bedraagt één volle kalendermaand.

Hoe worden de woningen opgeleverd? Wat is de inrichting van de keuken en badkamer?

Wanden & plafond
-  Wanden worden klaar om te behangen opgeleverd, dit betekent:
Huurder kan  zelf de wanden behangen of; 
Huurder kan de wanden afwerken (schuren/voorstrijken) en sausen
-  Plafond afwerking: wit spuitwerk  
- Bij woningen met schuine kap: knieschotten met standaard witte dakplaten

Trappen en plinten 
- Trappen worden volledig geschilderd  behalve de traptreden (alleen grondverf)
- Er worden géén plinten geplaatst 

Keuken
- Composiet werkblad met spoelbak en keukenkraan met hoge uitloop 
- Greeploze keukenkasten uitgevoerd in Melamine wit
-  Siemens inbouwapparatuur:  vaatwasser, inductie kookplaat, afzuigkap,  koel-vriescombinatie en combi oven. 
- Kunststof bestek lade 
- Plintkleur in RVS look 
- Roestvrijstalen achterwand 
Toilet
- Sphinx wandcloset (toilet) 
- Sphinx hoekfontein met kraantje 

Badkamer
- Douche met glazen wanden
- Grohe douche thermostaat
- Sphinx wastafel met Grohe  wastafelkraan 
- Sphinx wandcloset (toilet) 
- Design radiator
- Spiegel

Installaties en aansluitingen 
- coax kabel KPN en CAI
  aanwezig en glasvezel in de stoep
- Woonkamer: 1 aansluiting CAI (bedraad)  1  aansluiting telefoon (bedraad)
- Slaapkamer 1: 1 aansluiting CAI (bedraad)  1  aansluiting telefoon (bedraad)
- Slaapkamer 2: 1 loze aansluiting voor data/telefoon/televisie 
- Slaapkamer 3: 1 loze aansluiting voor data/telefoon/televisie 
- CV ketel (gas) 
- Beneden: vloerverwarming
- Boven: radiatoren 
- Duco mechanische afzuiginstallatie op zolder  met afzuigpunten in toilet, keuken en badkamer
- Zolder: elektra-aansluitingen (twee groepen) en één afvoer voor wasdroger en wasmachine  
- Meterkast: deurbelinstallatie en dubbele wandcontactdoos 
- Zonnepanelen aantal:  6 of 8 afhankelijk van woningtype 

Berging:
- De berging is van kunststof rabatdelen en is voorzien van een deur met glas, met een opbouwmodel WCD.
- Schuin dak

Voor- en achterzijde woning:
- Woningen hebben géén voortuin, er ligt een pad en stoep bij de voordeur van betontegels 
- Afscheiding achtertuin staalmat hekwerk met hedera plant over de hele lengte van  de tuin
- Achtertuinen die grenzen aan ingang van binnenplein krijgen bakstenen muur. 
- Terras over de breedte van de woning en 3,20 meter diep
 
Binnenplein:
- Gehele terrein is afgesloten door middel van poorten.
- Voor toegang met de auto is er een stalen speedgate met afstandsbediening.
- Afwerking groene inrichting: ligusterhaag aan binnenplein 

Overige
- Houten kozijnen
- Er is verlichting aanwezig op het binnen terrein, aan de woning en aan de berging. 

Ik ben inlognaam kwijt/Ik kan niet meer inloggen

Neem contact met het verhuurteam. Zij kunnen je helpen met vragen over jouw account.